Sposób przygotowania:
Deser galaretkowo - jogurtowy z serduszkami
Serduszka;
Galaretkę wiśniową rozpuścić w 400 ml, przegotowanej gorącej wody.
Dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia, następnie przelać do leciutko natłuszczonych foremek serduszka i włożyć do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.
Truskawki odsączyć z syropu na sitku.
Syrop 200 ml. przelać do garnka dolać 600 ml. wody i doprowadzić do zagotowania.
Po zagotowaniu wyłączyć i wsypać 2 galaretki truskawkowe ,dokładnie rozmieszać do całkowitego rozpuszczenia.
Do prostokątnej foremki lekko natłuszczonej włożyć truskawki, wlać rozpuszczoną galaretkę i włożyć na parę godzin do lodówki do stężenia.
Zagotować 600 ml.wody po zagotowaniu wyłączyć wsypać 8 łyżek żelatyny i 5 łyżek galaretki cytrynowe, mieszać tak długo aż żelatyna i galaretka się całkowicie rozpuszczą
Śmietanę kremówkę ubić ręczną trzepaczką dodając cukier puder ,połączyć z jogurtem greckim.
Do masy jogurtowej stopniowo dodawać letnią żelatynę cały czas mieszając trzepaczką.
Tak przygotowaną masę jogurtową wlać na stężoną galaretkę i ponownie włożyć do lodówki.
Gdy masa jogurtowa będzie prawie stężałą ułożyć na niej serduszka galaretkowe i ponownie włożyć do lodówki.
Po stężeniu deser pokroić na kawałki według serduszek.
Czas przygotowania + czas chłodzenia.
Galaretkę wiśniową rozpuścić w 400 ml, przegotowanej gorącej wody.
Dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia, następnie przelać do leciutko natłuszczonych foremek serduszka i włożyć do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.
Truskawki odsączyć z syropu na sitku.
Syrop 200 ml. przelać do garnka dolać 600 ml. wody i doprowadzić do zagotowania.
Po zagotowaniu wyłączyć i wsypać 2 galaretki truskawkowe ,dokładnie rozmieszać do całkowitego rozpuszczenia.
Do prostokątnej foremki lekko natłuszczonej włożyć truskawki, wlać rozpuszczoną galaretkę i włożyć na parę godzin do lodówki do stężenia.
Zagotować 600 ml.wody po zagotowaniu wyłączyć wsypać 8 łyżek żelatyny i 5 łyżek galaretki cytrynowe, mieszać tak długo aż żelatyna i galaretka się całkowicie rozpuszczą
Śmietanę kremówkę ubić ręczną trzepaczką dodając cukier puder ,połączyć z jogurtem greckim.
Do masy jogurtowej stopniowo dodawać letnią żelatynę cały czas mieszając trzepaczką.
Tak przygotowaną masę jogurtową wlać na stężoną galaretkę i ponownie włożyć do lodówki.
Gdy masa jogurtowa będzie prawie stężałą ułożyć na niej serduszka galaretkowe i ponownie włożyć do lodówki.
Po stężeniu deser pokroić na kawałki według serduszek.
Czas przygotowania + czas chłodzenia.
gusia1000