Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka marchewkowe z różą
Wszystkie suche składniki ciasta razem z pokrojonym zimnym masłem zagnieść ręcznie lub malakserem do uzyskania jednolitego ciasta. Marchewkę zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki i odcisnąć nadmiar soku - odcedzoną marchewkę wgnieść w kruche ciasto podsypując mąką migdałową.
Ciasto rozwałkować niezbyt cienko, wyciąć kółka średniej wielkości, na środek każdego nakładać po małej łyżeczce marmolady różanej i sklejać dwa przeciwległe brzegi.
Gotowe ciasteczka ułożyć na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i włożyć do lodówki na minimum pół godziny.
Schłodzone ciasteczka upiec na rumiano w temp. 180*C z termoobiegiem.
Wystudzić na kratce.
Gotowe ciasteczka układać warstwowo na półmisku posypując cukrem pudrem.
Ciasto rozwałkować niezbyt cienko, wyciąć kółka średniej wielkości, na środek każdego nakładać po małej łyżeczce marmolady różanej i sklejać dwa przeciwległe brzegi.
Gotowe ciasteczka ułożyć na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i włożyć do lodówki na minimum pół godziny.
Schłodzone ciasteczka upiec na rumiano w temp. 180*C z termoobiegiem.
Wystudzić na kratce.
Gotowe ciasteczka układać warstwowo na półmisku posypując cukrem pudrem.