Sposób przygotowania:
Deser grejpfrutowy
Należy przygotować niezbędne składniki na deser grejpfrutowy. Następnie sparzyć wrzątkiem jajka. Oddzielić żółtka od białek. Następnie same żółtka należy utrzeć z cukrem na jednolitą, gładką i jasna masę, po czym umyć dokładnie grejpfruta pod bieżącą wodą, osuszyć go i sparzyć wrzącą wodą przez kilka sekund aby zniwelować posmak goryczy ze skórki i obrać owoc. Następnie zetrzeć skórkę z owocu na tarce o drobnych otworkach i dodać startą skórkę do składników, w dalszej kolejności wycisnąć sok z grejpfruta i dodać do składników, w dalszej kolejności ubić pianę z białek na sztywno i dodać również do całości ubitą pianę i tartą bułkę. Uzyskaną masę przełożyć do formy silikonowej o okrągłym kształcie i wstawić całość do nagrzanego piekarnika do temp. 150 stopni C na koło 20 minut. Serwować, można polać czekoladą.