Sposób przygotowania:
Deser jagodowy z serkiem mascarpone
Galaretkę truskawkową rozpuścić w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Jagody umyć, osączyć na sicie.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, dalej ubijać. Następnie dodawać po łyżce sera mascarpone, zmiksować. Podzielić masę na 2 części, do jednej dodać jagody, zmiksować.
Na dno pucharków wsypać po jednej łyżeczce jagód. Jagody przykryć masą serową, zmiksowaną z jagodami, część masy odłożyć na wierzch. Następnie wyłożyć białą masę serową i resztę masy z jagodami, posypać jagodami. Wylać łyżeczką na wierzch pucharków, galaretkę truskawkową.
Udekorować czekoladowymi serduszkami, trójkącikami i listkami mięty. Wstawić na godzinę do lodówki.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, dalej ubijać. Następnie dodawać po łyżce sera mascarpone, zmiksować. Podzielić masę na 2 części, do jednej dodać jagody, zmiksować.
Na dno pucharków wsypać po jednej łyżeczce jagód. Jagody przykryć masą serową, zmiksowaną z jagodami, część masy odłożyć na wierzch. Następnie wyłożyć białą masę serową i resztę masy z jagodami, posypać jagodami. Wylać łyżeczką na wierzch pucharków, galaretkę truskawkową.
Udekorować czekoladowymi serduszkami, trójkącikami i listkami mięty. Wstawić na godzinę do lodówki.