Sposób przygotowania:
Deser jogurtowy z mandarynkami
Mandarynki obrane podzielić na cząstki i pokroić na kawałki, cukierki czekoladowe pokroić na kawałeczki, do pojemników np. po jogurtach wsypać na dno trochę cukierków.
Galaretki rozmieszać w gorącej wodzie, dodać do jogurtów, dobrze wymieszać rózgą, wlać do pojemników do 3/4 wysokości.
Do jogurtów wsypać pokrojone mandarynki i resztę cukierków, wymieszać delikatnie, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Po wyjęciu z pojemników kroić na grube plastry, można posypać pudrem cukrem, mi przypominają mortadelę, mąż się śmiał, że to mortadela na słodko i do tego pyszna.
Galaretki rozmieszać w gorącej wodzie, dodać do jogurtów, dobrze wymieszać rózgą, wlać do pojemników do 3/4 wysokości.
Do jogurtów wsypać pokrojone mandarynki i resztę cukierków, wymieszać delikatnie, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Po wyjęciu z pojemników kroić na grube plastry, można posypać pudrem cukrem, mi przypominają mortadelę, mąż się śmiał, że to mortadela na słodko i do tego pyszna.