Sposób przygotowania:
Drobiowa wędlina z serem z szynkowara
Mięso pokroić w małą kostkę,ser w większą. Żelatynę rozpuścić w wodzie. Pierś dokładnie wymieszać z serem, przyprawami oraz żelatyną. Odstawić do lodówki na 12h.
Po upływie czasu składni przełożyć do specjalnego woreczka, umieścić mięso w szynkowarze.
Wodę nagrzać do 80-90 st. Gotować szynkę utrzymując stałą temperaturę. Wystudzić, zimną schować na kolejne 12h. do lodówki.
Wyjmując szynkę, szynkowar można zanurzyć na chwilkę w ciepłej wodzie aby ułatwić wyjęcie mięsa.
Po upływie czasu składni przełożyć do specjalnego woreczka, umieścić mięso w szynkowarze.
Wodę nagrzać do 80-90 st. Gotować szynkę utrzymując stałą temperaturę. Wystudzić, zimną schować na kolejne 12h. do lodówki.
Wyjmując szynkę, szynkowar można zanurzyć na chwilkę w ciepłej wodzie aby ułatwić wyjęcie mięsa.
skuter5
Martyna12
Dziękuję :) Tak, była bardzo smaczna :)
lukrowanepierniczki