Sposób przygotowania:
Chrzanowe mini chlebki na jogurcie
Mąkę wymieszać z drożdżami, solą i cukrem. Dodać mokre składniki, wyrobić dłońmi elastyczne, odchodzące od dłoni ciasto. Odstawić na 1h. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ciasto ponownie wyrobić, dłońmi formował podłużne, małe chlebki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy chlebek naciąć w paru miejscach, na ukos, ostrym nożykiem. Nacięcia posmarować chrzanem śmietankowym. Odstawić na kolejne 15 min.
Piec 25/30 min w piekarniku nagrzanym do 180st. Ciepłe chlebki wystudzić na kratce.
Ciasto ponownie wyrobić, dłońmi formował podłużne, małe chlebki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy chlebek naciąć w paru miejscach, na ukos, ostrym nożykiem. Nacięcia posmarować chrzanem śmietankowym. Odstawić na kolejne 15 min.
Piec 25/30 min w piekarniku nagrzanym do 180st. Ciepłe chlebki wystudzić na kratce.
skuter5
Martyna12
Dziękuję bardzo :) Właśnie tak smakują :)
lukrowanepierniczki