Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

(Nie) zwykły deser z budyniu Di

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zwykły budyń nie musi być nudny. Można z niego sporządzić naprawdę smaczne i ładnie wyglądające desery.

(Nie) zwykły deser z budyniu Di Więcej zdjęć (2)

Składniki:

(Nie) zwykły deser z budyniu Di

budyń

  • 1 budyń śmietankowy
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 l mleka

 

  • 1 budyń czekoladowy
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 l mleka

 

Sposób przygotowania:

(Nie) zwykły deser z budyniu Di
Budynie ugotować w oddzielnych garnuszkach. Z 0,5 litra mleka odlać 0,5 szklanki i rozmieszać w niej budyń z dodatkiem cukru. Resztę mleka zagotować z masłem i dodać niego rozmieszany budyń. Mieszać do momentu aż budyń zrobi się gęsty. Zdjąć z ognia i w taki sam sposób ugotować drugi smak budyniu.

Oba budynie po łyżce na przemian poprzekładać do miseczek.

Udekorować w dowolny sposób. Ja użyłam mandarynek, dżemu z czarnej porzeczki oraz płatków ryżowych o smaku kokosowym, które dodawałam wraz z nakładaniem budyniów. Można użyć pokruszonych ciastek. Budyń nadaje się do spożycia na ciepło i na zimno.
(Nie) zwykły deser z budyniu Di
Można mieszać dowolne smaki budyniów i dorzucać różne dodatki.