Sposób przygotowania:
(Nie) zwykły deser z budyniu Di
Budynie ugotować w oddzielnych garnuszkach. Z 0,5 litra mleka odlać 0,5 szklanki i rozmieszać w niej budyń z dodatkiem cukru. Resztę mleka zagotować z masłem i dodać niego rozmieszany budyń. Mieszać do momentu aż budyń zrobi się gęsty. Zdjąć z ognia i w taki sam sposób ugotować drugi smak budyniu.
Oba budynie po łyżce na przemian poprzekładać do miseczek.
Udekorować w dowolny sposób. Ja użyłam mandarynek, dżemu z czarnej porzeczki oraz płatków ryżowych o smaku kokosowym, które dodawałam wraz z nakładaniem budyniów. Można użyć pokruszonych ciastek. Budyń nadaje się do spożycia na ciepło i na zimno.
Oba budynie po łyżce na przemian poprzekładać do miseczek.
Udekorować w dowolny sposób. Ja użyłam mandarynek, dżemu z czarnej porzeczki oraz płatków ryżowych o smaku kokosowym, które dodawałam wraz z nakładaniem budyniów. Można użyć pokruszonych ciastek. Budyń nadaje się do spożycia na ciepło i na zimno.