Sposób przygotowania:
Deserek budyniowy z mandarynką
Połowę mleka przelewamy do garnka i dodajemy cukier, stawiamy na małym gazie i zagotowujemy.
Do reszty mleka wsypujemy budyń i mieszamy, wlewamy do garnka z mlekiem i gotujemy budyń.
Do gorącego budyniu dodajemy masło i mieszamy do połączenia się składników.
Mandarynki obieramy ze skórki i błonki, kroimy na mniejsze kawałeczki i dzielimy na cztery porcje.
Do każdego pucharka wkładamy : 1/4 mandarynek, 1/2 masy budyniowej, 1/4 mandarynek.
Deser przed podaniem schładzamy w lodówce przez około 30 minut.
Do reszty mleka wsypujemy budyń i mieszamy, wlewamy do garnka z mlekiem i gotujemy budyń.
Do gorącego budyniu dodajemy masło i mieszamy do połączenia się składników.
Mandarynki obieramy ze skórki i błonki, kroimy na mniejsze kawałeczki i dzielimy na cztery porcje.
Do każdego pucharka wkładamy : 1/4 mandarynek, 1/2 masy budyniowej, 1/4 mandarynek.
Deser przed podaniem schładzamy w lodówce przez około 30 minut.