Sposób przygotowania:
Mleczny sernik na spodzie z płatków kukurydzianych
Spód:
Płatki zmiażdżyć, ugnieść z masłem i cukrem pudrem ( można użyć do tego celu kielicha blendera). Blachę wysmarować masłem i bułką tartą, wyłożyć równomiernie płatki. Piec 20 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Masa serowa:
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, budynie, olej oraz mleko skondensowane, zmiksować.
Piana:
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodać do masy serowej, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką do połączenia się składników. Masę wylać na podpieczony spód, piec 60 min w piekarniku nagrzanym do 200st.
Polewa:
Śmietany wymieszać, 20 min przed końcem pieczenia, gdy wierzch ciasta jest dobrze ścięty, posmarować nią po całości sernik.
Ciasto pozostawić do wystudzenia w piekarniku.
Płatki zmiażdżyć, ugnieść z masłem i cukrem pudrem ( można użyć do tego celu kielicha blendera). Blachę wysmarować masłem i bułką tartą, wyłożyć równomiernie płatki. Piec 20 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Masa serowa:
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, budynie, olej oraz mleko skondensowane, zmiksować.
Piana:
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodać do masy serowej, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką do połączenia się składników. Masę wylać na podpieczony spód, piec 60 min w piekarniku nagrzanym do 200st.
Polewa:
Śmietany wymieszać, 20 min przed końcem pieczenia, gdy wierzch ciasta jest dobrze ścięty, posmarować nią po całości sernik.
Ciasto pozostawić do wystudzenia w piekarniku.
skuter5
ciasteczka
Martyna12
Polecam spód z płatków :) Jest bardzo ciekawy w smaku :)
Martyna12
Polecam serdecznie :) Smacznego :)
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2