gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Ciasto Ferrero Rocher

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne ciasto na zimno Ferrero Rocher. Szybkie w przygotowaniu, idealnie słodkie, odpowiednie do herbatki.

Ciasto Ferrero Rocher

Składniki:

Ciasto Ferrero Rocher

 

  • 250 g-300 g herbatników,
  • puszka masy kajmakowej czekoladowej,
  • 500 g serka mascarpone,
  • 300 ml śmietany 30%,
  • 150 g wafelków orzechowych,
  • szklanka rozkruszonych orzechów ziemnych,
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • mleczna czekolada.

Sposób przygotowania:

Ciasto Ferrero Rocher
Mascarpone i śmietankę ubijamy na sztywno. Odkładamy 1/3 masy wsypujemy cukier puder i mieszamy.

Do pozostałej części masy wsypujemy pokruszone wafelki, orzechy i dwie łyżki masy kajmakowej. Dokładnie mieszamy.

Na blaszkę 24x24 wykładamy herbatniki, następnie wykladamy masę z wafelkami, na to herbatniki.

Smarujemy masą kajmakową, wykładamy kolejną warstwę herbatników.

Na koniec wykładamy masę śmietankową.

Wierzch ciasta posypujemy startą na dużych oczkach czekoladą. Chłodzimy w lodówce.

Smacznego.