Sposób przygotowania:
Ciasto Ferrero Rocher
Mascarpone i śmietankę ubijamy na sztywno. Odkładamy 1/3 masy wsypujemy cukier puder i mieszamy.
Do pozostałej części masy wsypujemy pokruszone wafelki, orzechy i dwie łyżki masy kajmakowej. Dokładnie mieszamy.
Na blaszkę 24x24 wykładamy herbatniki, następnie wykladamy masę z wafelkami, na to herbatniki.
Smarujemy masą kajmakową, wykładamy kolejną warstwę herbatników.
Na koniec wykładamy masę śmietankową.
Wierzch ciasta posypujemy startą na dużych oczkach czekoladą. Chłodzimy w lodówce.
Smacznego.
Do pozostałej części masy wsypujemy pokruszone wafelki, orzechy i dwie łyżki masy kajmakowej. Dokładnie mieszamy.
Na blaszkę 24x24 wykładamy herbatniki, następnie wykladamy masę z wafelkami, na to herbatniki.
Smarujemy masą kajmakową, wykładamy kolejną warstwę herbatników.
Na koniec wykładamy masę śmietankową.
Wierzch ciasta posypujemy startą na dużych oczkach czekoladą. Chłodzimy w lodówce.
Smacznego.
ciasteczka
Czekoladka 2