Sposób przygotowania:
Deser karmelowo - śmietanowy
Mleko skondensowane w puszce gotujemy ok. 2 godzin (w zamkniętej puszce). Spód formy wykładamy herbatnikami. Na to wylewamy karmel który wytworzył się w puszce podczas gotowania. Kolejną warstwę stanowią krakersy, których obecność może zaskoczyć z racji ich słonego smaku - lecz komponują się one idealnie w deser. Kolejną warstwę będzie stanowić masa budyniowa: 2 budynie łączymy ze zmniejszoną niż podana na opakowaniu ilością mleka (600 ml) oraz cukrem, gotowy budyń studzimy. Kostkę miękkiego masła łączymy z budyniem - ważne aby dodawać zimny budyń po trochu - inaczej masa może nam się zważyć. Gotową masę maślano - budyniową wykładamy na poprzednie składniki i na to układamy drugą warstwę herbatników. Śmietanę miksujemy ok. 3-5 minut, dodajemy cukier waniliowy i śmietan fixy, miksujemy wszystko razem dalsze 2 minuty. Gotową masę wykładamy na ciasto. Całość posypujemy gorzkim kakaem. Smacznego!