Sposób przygotowania:
Deser kawowo-truskawkowy
Truskawki płuczemy, usuwamy szypułki i suszymy. Następnie kroimy je w kostkę. Do truskawek dodajemy wino i odstawiamy na 10 minut w chłodne wino, aby truskawki przeszły smakiem wina. Biszkopty i bezy kruszymy. Układamy je na dnie dwóch naczynek. Kawę zaparzamy w 1 łyżce wrzątku. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. Kolejno wlewamy kawę i całość dokładnie mieszamy. Krem przekładamy do szprycy. Do naczynek wkładamy po połowie truskawek. Następnie wyciskamy krem. Deser dekorujemy świeżą truskawką i biszkoptem lub bezą. Można całość posypać jeszcze kawą. Życzę smacznego :)
2milutka
monikaT83
Cukiereczek13
edytaha
Sarenka
Cukiereczek13
skuter5
mocsłodkości
Czekoladka 2
ciasteczka