Sposób przygotowania:
Deser kawowy
Kawę zaparzyć w niewielkiej ilości wrzątku. Czekoladą rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej. Przestudzić.
Żółtka ubić z cukrem pudrem na parze na puszystą masę, a następnie zmiksować z kawą i czekoladą. Wystudzić i wstawić na pół godziny do lodówki.
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem kryształem i połączyć na najniższych obrotach z masą czekoladowo-kawową. Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na 2-3 godziny do całkowitego stężenia.
Smacznego :)
Żółtka ubić z cukrem pudrem na parze na puszystą masę, a następnie zmiksować z kawą i czekoladą. Wystudzić i wstawić na pół godziny do lodówki.
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem kryształem i połączyć na najniższych obrotach z masą czekoladowo-kawową. Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na 2-3 godziny do całkowitego stężenia.
Smacznego :)