akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Deser kawowy z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo smaczny deserek, intensywnie kawowy z dodatkiem słodkiej, bitej śmietany, która równoważy smaki. Serdecznie polecam!

Deser kawowy z bitą śmietaną

Składniki:

Deser kawowy z bitą śmietaną

 

  • Składniki:
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 400 ml. gorącej wody
  • 100 ml. posłodzonej i ostudzonej kawy Espresso, np. Vaspiatta
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • bita śmietana do dekoracji
  • kakao do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Deser kawowy z bitą śmietaną
1. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, pozostawić do ostudzenia. 1/3 galaretki wlać do Espresso i wymieszać. Masę przelać do wysokich szklanek. Schłodzić do stężenia. 2. Połowę pozostałej galaretki wylać na stężałą masę z Espresso. Ponownie schłodzić. 3. Resztę galaretki wymieszać z kawą rozpuszczalną. Mieszankę wylać na stężałą galaretkę. Schłodzić. 4. Przed podaniem udekorować słodką, bitą śmietaną i kakao. Smacznego!

Tagi:

kawa