Sposób przygotowania:
Deser kawowy na zimno
Kawę rozpuszczalną zalać 1/2 filiżanki wrzątku, a kiedy przestygnie wsypać żelatynę. Kiedy spęcznieje rozpuścić ją w kąpieli wodnej i przestudzić.
Jogurt zmiksować do spienienia, dodać serek waniliowy i żelatynę i zmiksować na jednolitą masę. Dodać posiekane drobno listki mięty i orzechówkę.
Foremki wyłożyć folia spożywczą, na dnie każdej ułożyć po plasterku pomarańczy i całość zalać masą kawową.
Na wierzchu ułożyć biszkopty i przykryć każdą foremkę talerzykiem. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Czekoladę rozpuścić nad para wodną. Deserki wyjąć z foremek i z folii. Udekorować czekoladą i listkami mięty. Smacznego :)
Jogurt zmiksować do spienienia, dodać serek waniliowy i żelatynę i zmiksować na jednolitą masę. Dodać posiekane drobno listki mięty i orzechówkę.
Foremki wyłożyć folia spożywczą, na dnie każdej ułożyć po plasterku pomarańczy i całość zalać masą kawową.
Na wierzchu ułożyć biszkopty i przykryć każdą foremkę talerzykiem. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Czekoladę rozpuścić nad para wodną. Deserki wyjąć z foremek i z folii. Udekorować czekoladą i listkami mięty. Smacznego :)
marietta
czarrna
Zapraszam :)