Sposób przygotowania:
Kisielowo-budyniowy deser z poziomkami
Poziomki (były mrożone) włożyć do głębokiego naczynia, zmiksować. ( kilka odłożyć do dekoracji) Do garnka wlać 1 szkl wody zagotować z 2 łyżkami cukru. W 1/4 szklance zimnej wody wymieszać 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej, wlać do gotującej się wody, zagotować. Dodać zmiksowane poziomki, wymieszać. ( w razie potrzeby dosłodzić) wyłożyć do pucharków, przestudzić. W 1/2 l mleka ugotować budyń śmietankowy według przepisu na opakowaniu wyłożyć na kisiel poziomkowy. Kawę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody. Z pozostałego mleka, cukru, mąki ziemniaczanej i rozpuszczonej kawy ugotować budyń kawowy. Wyłożyć na budyń śmietankowy, ostudzić. Śmietanę z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i mix do śmietany ubić. Wyłożyć na zimny budyń, ozdobić pozostałymi poziomkami.