Sposób przygotowania:
Deser kokosowy z truskawkami
Mleczko kokosowe, mascarpone, cukier puder i spirytus zmiksować. Wlać rozpuszczoną ciepłej wodzie żelatynę i ponownie zmiksować.
Gotowy krem rozlać do szklanek i odłożyć do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuścić w 350 ml wrzątku i odłożyć do schłodzenia. Na kremie ułożyć pokrojone truskawki zalać tężejącą galaretką.
Odłożyć najlepiej na całą noc do lodówki.
Przed podaniem deser posypać kokosem i udekorować truskawkami.
Gotowy krem rozlać do szklanek i odłożyć do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuścić w 350 ml wrzątku i odłożyć do schłodzenia. Na kremie ułożyć pokrojone truskawki zalać tężejącą galaretką.
Odłożyć najlepiej na całą noc do lodówki.
Przed podaniem deser posypać kokosem i udekorować truskawkami.