Sposób przygotowania:
Walentynkowy serniczek z truskawkami
Połowę truskawek odkładamy do dekoracji. Pozostałą część kroimy w drobną kosteczkę. Jedną galaretkę przygotowujemy w 400 ml wody i odstawiamy. Drugą galaretkę przygotowujemy oddzielnie w 200 ml. Miksujemy serek kilka minut, pod koniec dodajemy tężejącą galaretkę rozpuszczoną w mniejszej ilości wody. Miksujemy jeszcze chwilę, dodajemy truskawki - mieszamy. Napełniamy silikonowe foremki galaretką, wstawiamy je na chwilę do zamrażarki. Gdy galaretka stężeje nakładamy masę serową, wyrównujemy ją i posypujemy wiórkami kokosowymi. Po wyjęciu z formy zapobiegniemy w ten sposób przyklejaniu się serniczków do talerza. Wstawiamy serniczki w chłodne miejsce. Po wyjęciu z foremek dekorujemy serniczki truskawkami. Możemy też najpierw nałożyć masę serową do wysypanych kokosem foremek, następnie wlać tężejącą galaretkę.
msewka