aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Deser lodowy z budyniem i biszkoptami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Dobry deserek połączenie lodów i biszkopta!

Deser lodowy z budyniem i biszkoptami

Składniki:

Deser lodowy z budyniem i biszkoptami

 

  • Biszkopt:
  • 4 jaja
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • DODATKOWO:
  • 4 lody w kubkach
  • 1 budyń czekoladowy

Sposób przygotowania:

Deser lodowy z budyniem i biszkoptami
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem, wlewamy najpierw żółtka, a następnie wsypujemy mąkę pszenną i proszek do pieczenia . Mieszamy, wykładamy na blachę 25/36 i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Studzimy i wykrawamy szklanką krążki i z każdego krążka wykrawamy jeszcze szklanką księżyce. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu można posłodzić jak wolimy słodszą wersję, studzimy. Do czterech pucharków wykładamy na spód lody a na nie układamy księżyce z biszkopta, następnie zalewamy je wystudzonym budyniem czekoladowym.Podajemy od razu.

Tagi:

lody biszkopt