Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Deser makowo-brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Myślę,że będzie smakował!

Deser makowo-brzoskwiniowy

Składniki:

Deser makowo-brzoskwiniowy

 

  • 1puszka brzoskwiń 425ml,
  • 40dag.chudego twarogu,
  • 5dag.zmielonego maku,
  • 100ml.śmietany kremówki,
  • 2 żółtka,
  • 2czubate łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Deser makowo-brzoskwiniowy
Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę.Twaróg i mak utrzeć na gładko.śmietanę ubić na sztywno i dodać do masy twarogowej i wymieszać z ubitymi żółtkami.Brzoskwinie osączyć (jedną odłożyć do przybrania),zmiksować.Masę nakładać do pucharków na przemian ze zmiksowanymi brzoskwiniami.Wierzch powinna stanowić masa twarogowa,przybrać cząstkami pozostawionej brzoskwini.

Tagi:

mak