Sposób przygotowania:
Deser mleczny z chia i jagodami
Do miseczki wsypałam 3 łyżki nasion chia i zalałam szklanką mleka. Wymieszałam i odstawiłam do lodówki na co najmniej godzinę.
W tym czasie oczywiście jeszcze kila razy dokładnie mieszałam. Jagody przebrałam, umyłam. Wrzuciłam do garnka, dodałam trochę cukru i chwilę smażyłam co jakiś czas mieszając. Gdy były gotowe, odłożyłam odrobinę.
Do reszty jagód dodałam trochę mleka kokosowego i razem zblendowałam.
Mleczne chia przełożyłam do szklanki, dodałam mus jagodowo kokosowy a na wierzch położyłam te odłożone.
W tym czasie oczywiście jeszcze kila razy dokładnie mieszałam. Jagody przebrałam, umyłam. Wrzuciłam do garnka, dodałam trochę cukru i chwilę smażyłam co jakiś czas mieszając. Gdy były gotowe, odłożyłam odrobinę.
Do reszty jagód dodałam trochę mleka kokosowego i razem zblendowałam.
Mleczne chia przełożyłam do szklanki, dodałam mus jagodowo kokosowy a na wierzch położyłam te odłożone.