Sposób przygotowania:
Tarta grzechu warta, poziomki i jagodyKrok 1
Galaretkę rozpuszczam we wrzątku w 400 ml
Krok 2
Ubijam jaja na puch z ksylitolem ( cukier brzozowy) jeśli nie macie to może być zwykły.
Krok 3
Przesiewam mąkę nad ubitymi jajami i delikatnie mieszam łopatką.
Krok 4
Formę do tarty (z rantem na dole) smaruje bardzo dokładnie masłem i obsypuje bułka tartą. Przekładam ciasto biszkoptowe, piekę w 170 stopniach 15 minut (wcześniej nagrzałam piec do 170 )
Krok 5
Na upieczony spód ( odwracam go odwrotnie po upieczeniu) już ostudzony kładę poziomki i jagody, zalewam tężejącą galaretką i do lodówki na 2 godzinki.
Magdalenaa
lalunia
HI hi trzeba troszkę po grzeszyć choćby i słodyczami :)