Sposób przygotowania:
Deser mleczny z musem truskawkowym
Do pół szklanki mleka dodaję płatki ryżowe i kaszę, dokładnie mieszam. Pozostałe mleko wlewam do rondelka i zagotowuję.
Do gotującego się mleka wlewam wcześniej przygotowaną mieszankę i energicznie mieszając gotuję na wolnym ogniu przez moment. Odstawiam z ognia, dodaję łyżkę cukru, mieszam i zostawiam pod przykryciem, do lekkiego przestygnięcia.
Truskawki myję, usuwam szypułki, osuszam i miksuję z sokiem cytrynowym, łyżką cukru i szczyptą cynamonu na gładki mus.
Przestudzony ryż podaję z musem truskawkowym.
Do gotującego się mleka wlewam wcześniej przygotowaną mieszankę i energicznie mieszając gotuję na wolnym ogniu przez moment. Odstawiam z ognia, dodaję łyżkę cukru, mieszam i zostawiam pod przykryciem, do lekkiego przestygnięcia.
Truskawki myję, usuwam szypułki, osuszam i miksuję z sokiem cytrynowym, łyżką cukru i szczyptą cynamonu na gładki mus.
Przestudzony ryż podaję z musem truskawkowym.
sakura
bajtek
anemon
sakura
anemon
Cieszę się, że Ci smakowało. Masz rację na zimno też dobrze smakuje, choć ja wolę na gorąco, a z płatkami owsianymi wypróbuję.