Sposób przygotowania:
Owocowa pianka z owocami na biszkoptach
Przygotuj galaretki. Galaretkę truskawkową i jedną brzoskwiniową rozrób osobno w pół szklanki wrzątku. Galaretkę brzoskwiniową odstaw do stężenia. Natomiast galaretkę truskawkową wlej do prostokątnego pojemnika. Drugą galaretkę brzoskwiniową rozrób w 1 i 3/4 szklanki wody. Odstaw do stężenia.
Tortownicę wyłóż pergaminem, na spodzie ułóż okrągłe biszkopty. Schłodzone mleko ( 300 ml ) wlej do misy miksera/robota, wsyp 2 opakowania śnieżki i ubijaj do uzyskania aksamitnej masy.
Pod koniec ubijania dodaj brzoskwiniową galaretkę rozrobioną w mniejszej ilości wody. Przygotuj owoce. Brzoskwinie odsącz z syropu i pokrój na cienkie plastry. Jagody przebierz, umyj.
Zastygniętą czerwoną galaretkę pokrój na małe kostki. Połowę ubitej śnieżki wyłóż do tortownicy na biszkopty, rozsyp część jagód i czerwonej galaretki, przykryj to resztą bitej śmietany.
Na wierzchu ułóż pokrojone brzoskwinie, rozsyp jagody oraz ułóż resztę truskawkowej galaretki.
Całość zalej tężejącą już galaretką. Deser odstaw do wystudzenia.
Tortownicę wyłóż pergaminem, na spodzie ułóż okrągłe biszkopty. Schłodzone mleko ( 300 ml ) wlej do misy miksera/robota, wsyp 2 opakowania śnieżki i ubijaj do uzyskania aksamitnej masy.
Pod koniec ubijania dodaj brzoskwiniową galaretkę rozrobioną w mniejszej ilości wody. Przygotuj owoce. Brzoskwinie odsącz z syropu i pokrój na cienkie plastry. Jagody przebierz, umyj.
Zastygniętą czerwoną galaretkę pokrój na małe kostki. Połowę ubitej śnieżki wyłóż do tortownicy na biszkopty, rozsyp część jagód i czerwonej galaretki, przykryj to resztą bitej śmietany.
Na wierzchu ułóż pokrojone brzoskwinie, rozsyp jagody oraz ułóż resztę truskawkowej galaretki.
Całość zalej tężejącą już galaretką. Deser odstaw do wystudzenia.