alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Deser "nabity w butelkę"

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Deser "nabity w butelkę" to ananas i jagody zalane galaretką w butelce. Było zaskoczenie jak to zrobiłam ale wyszedł idealny deserek na letnie popołudnie.

Deser  "nabity w butelkę"

Składniki:

Deser "nabity w butelkę"

 

  • 1,5 puszki ananasa z puszki
  • 2 galaretki jagodowe Winiary (na 375 ml)
  • 650 ml wody
  • borówki amerykańskie lub jagody

 

Sposób przygotowania:

Deser "nabity w butelkę"
Galaretki zalać przegotowaną wodą wymieszać i odłożyć do lekkiego stężenia. Z butelki plastykowej ściąć górę. Ułożyć odsączone plastry ananasa. Do środka ananasa włożyć borówki. Całość zalać lekko tężejącą galaretką i włożyć do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc. butelkę rozciąć i wyjąć deser na talerz. Kroić deser wg plasterków ananasa i spożywać bezpośrednio po wyjęciu z lodówki.