Sposób przygotowania:
Deser od serca w miseczkach z ciasta
Do garnka wlewam wodę i wsypuję połowę cukru. Gotuję syrop. Uważać żeby się cukier nie karmelizował. Trzeba wyczuć moment kiedy wyłączyć gaz. Syrop studzę. Do miski do miksera wkładam cukier resztkę, waniliowy, masło. Całość ścierem i dodaję syrop a na końcu białka i mąkę przesianą. Na pergaminie odrysowuję kółka o średnicy 14 cm, wycinam je i każde smaruję ciastem. Układam kółka na blaszce na papierze pergaminowym bo łatwiej będzie nam je ściągać. Piekę około 10 minut aż się zrumienią. Po wyjęciu trzeba szybko zdjąć z papieru i włożyć do miseczek żeby uformował się kształt. Radze robić to po kolei. Bo szybko ciasto robi się sztywne. Budyń gotuję według instrukcji opakowania , ale wlewam mniej wody. Do kubka wlałam ½ szklanki gorącej wody i wsypałam budyń. To samo zrobiłam z z kaszką. Budyniem zalałam miseczki, a kaszkę wlałam do foremek serce. Biszkopty rozkruszyłam, dodałam maliny, truskawki, kawałki kiwi, oraz winogrona.
zbysiowa
Netka
Gosia85
mala-madzia
mysza75
gosia56
mysza75
Nic nie zostało Gosia :-)