SUPERPRZEPIS

Deser od serca w miseczkach z ciasta

  • 7
         
ocena: 5/5 głosów: 16
Deser od serca w miseczkach z ciasta Więcej zdjęć (5)

Deser dla dzieci, dla ukochanej na podwieczorek. Dla wszystkich :-)

Składniki:

Deser od serca w miseczkach z ciasta

 

  • 1 opakowanie kaszka manna truskawkowa
  • 1 opakowanie budyń śmietankowy
  • 6 dkg mąki
  • 5 dkg masła
  • 2 białka
  • 10 dkg cukru
  • ½ cukru waniliowego
  • ¼ szklanki wody
  • 5 truskawek
  • 2 maliny mrożone
  • 1 kiwi
  • 5 gron winogrono ciemne
  • 2 biszkopty

 

Sposób przygotowania:

Deser od serca w miseczkach z ciasta
Do garnka wlewam wodę i wsypuję połowę cukru. Gotuję syrop. Uważać żeby się cukier nie karmelizował. Trzeba wyczuć moment kiedy wyłączyć gaz. Syrop studzę. Do miski do miksera wkładam cukier resztkę, waniliowy, masło. Całość ścierem i dodaję syrop a na końcu białka i mąkę przesianą. Na pergaminie odrysowuję kółka o średnicy 14 cm, wycinam je i każde smaruję ciastem. Układam kółka na blaszce na papierze pergaminowym bo łatwiej będzie nam je ściągać. Piekę około 10 minut aż się zrumienią. Po wyjęciu trzeba szybko zdjąć z papieru i włożyć do miseczek żeby uformował się kształt. Radze robić to po kolei. Bo szybko ciasto robi się sztywne. Budyń gotuję według instrukcji opakowania , ale wlewam mniej wody. Do kubka wlałam ½ szklanki gorącej wody i wsypałam budyń. To samo zrobiłam z z kaszką. Budyniem zalałam miseczki, a kaszkę wlałam do foremek serce. Biszkopty rozkruszyłam, dodałam maliny, truskawki, kawałki kiwi, oraz winogrona. 
Deser od serca w miseczkach z ciasta
Ucierane ciasto wylane na koła z papieru do pieczenia
Deser od serca w miseczkach z ciasta
Koła z ciasta pieczone w piekarniku do zarumienienia
Deser od serca w miseczkach z ciasta
Wyjęte koła z ciasta i włozone do miseczek dla uformowania kształtu
Deser od serca w miseczkach z ciasta
Budyń zrobiony i wylany do miseczek z ciasta