Sposób przygotowania:
Deser piankowy
Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Wafelek kroimy w drobną kosteczkę (odkrajamy dwa cienkie kawałki do dekoracji) i wsypujemy po równo na dno dwóch szklanek. Gdy galaretka zacznie tężeć zaczynamy ubijać pianę z białka.
Do ubitej piany dolewamy cienkim strumieniem tężejącą galaretkę i cały czas miksujemy do połączenia się składników.
Przekładamy piankę do szklanek na kafelkowy spód i wstawiamy deser do lodówki aby stężał.
Przed podaniem dekorujemy odłożonymi częściami wafelka i listkami mięty. Smacznego.
Do ubitej piany dolewamy cienkim strumieniem tężejącą galaretkę i cały czas miksujemy do połączenia się składników.
Przekładamy piankę do szklanek na kafelkowy spód i wstawiamy deser do lodówki aby stężał.
Przed podaniem dekorujemy odłożonymi częściami wafelka i listkami mięty. Smacznego.