Sposób przygotowania:
Deser z budyniem, piankami i watą cukrową
1. Na samym początku przygotować warstwę budyniową. W połowie mleka rozpuścić budyń. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, następnie wlać rozpuszczony budyń i gotować, mieszając do zgęstnienia. Garnek zdjąć z ognia, wsypać galaretkę w proszku i energicznie mieszać, aż galaretka się rozpuści. Dodać szczyptę barwnika aby wzmocnić kolor. Masę odstawić na kilka minut do lekkiego przestygnięcia.
2. Porcję budyniu dać do szklanek.
3. Z kolei przygotować warstwę piankową. Pianki wraz z wodą rozpuścić w kąpieli wodnej.
4. Przełożyć masę do szklanek. Jest ona ciągnąca, więc można nią zrobić wzroki na szklankach.
5. Na koniec nałożyć watę cukrową.
6. Gotowe!
Smacznego!
2. Porcję budyniu dać do szklanek.
3. Z kolei przygotować warstwę piankową. Pianki wraz z wodą rozpuścić w kąpieli wodnej.
4. Przełożyć masę do szklanek. Jest ona ciągnąca, więc można nią zrobić wzroki na szklankach.
5. Na koniec nałożyć watę cukrową.
6. Gotowe!
Smacznego!