Sposób przygotowania:
Tęczowy sernik na zimno z truskawkami
Śmietanę 30 % chłodzimy następnie ubijamy ją. Pod koniec ubijania dodajemy 4 łyżki cukru pudru. Ser ja użyłam waniliowego z wiaderka, pomału dodajemy do ubitej śmietany miksując na wolnych obrotach.
6 łyżeczek żelatyny rozpuszczamy w 50 ml gorącej wody. Mieszamy i pomału wlewamy do masy serowej zwiększając na chwile obroty.
Masę dzielimy na 3 części do jednej dodajemy odrobinę czerwonego barwnika do drugiej niebieskiego. Masę białą kładziemy do tortownicy na nią masę niebieska, potem czerwona.
Po położeniu każdej masy lekko mieszamy łyżą aby kolory połączyły się , przeszły na siebie.
2 galaretki truskawkowe zalewamy 3 szklankami gorącej wody, studzimy.
Kiedy masa serowa zgęstnieje nakładamy truskawki. Zalewamy galaretka i odkładamy sernik do lodówki.
6 łyżeczek żelatyny rozpuszczamy w 50 ml gorącej wody. Mieszamy i pomału wlewamy do masy serowej zwiększając na chwile obroty.
Masę dzielimy na 3 części do jednej dodajemy odrobinę czerwonego barwnika do drugiej niebieskiego. Masę białą kładziemy do tortownicy na nią masę niebieska, potem czerwona.
Po położeniu każdej masy lekko mieszamy łyżą aby kolory połączyły się , przeszły na siebie.
2 galaretki truskawkowe zalewamy 3 szklankami gorącej wody, studzimy.
Kiedy masa serowa zgęstnieje nakładamy truskawki. Zalewamy galaretka i odkładamy sernik do lodówki.