Sposób przygotowania:
Deser śliwkowy z mascarpone i cynamonem
Oczyszczone śliwki kroimy na kawałki i wrzucamy do rondelka. Dodajemy łyżkę masła i posypujemy cukrem oraz cynamonem. Smażymy przez 10 minut, a następnie odstawiamy do przestygnięcia.
Herbatniki wrzucamy do foliowej torebki, zawiązujemy i kruszymy za pomocą wałka. Następnie wsypujemy je do pucharków o polewamy dwiema łyżkami rozpuszczonego masła.
Jogurt grecki miksujemy razem z serkiem mascarpone. Stopniowo dodajemy śliwki, cały czas miksując. Następnie nakładamy krem do pucharków i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Gotowy deser dekorujemy plasterkami śliwek i listkami mięty.
Herbatniki wrzucamy do foliowej torebki, zawiązujemy i kruszymy za pomocą wałka. Następnie wsypujemy je do pucharków o polewamy dwiema łyżkami rozpuszczonego masła.
Jogurt grecki miksujemy razem z serkiem mascarpone. Stopniowo dodajemy śliwki, cały czas miksując. Następnie nakładamy krem do pucharków i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Gotowy deser dekorujemy plasterkami śliwek i listkami mięty.