Sposób przygotowania:
Deser śmietankowy z mascarpone
Mocno schłodzoną śmietanę 30% ubić na sztywno z odrobiną cukru pudru. Następnie połączyć z serkiem mascarpone.
Zaparzyć szklankę mocnej kawy.
Biszkopty połamać na mniejsze kawałki, następnie namaczać w kawie i wkładać do szklanych pucharków. Na biszkopty nakładać porcjami ubitą śmietanę z mascarpone,
połamane, pokruszone beziki oraz konfiturę z żurawiny. Na żurawinę znowu biszkopty, śmietanę, beziki. Na koniec ubitą śmietanę, konfiturę z żurawiny.
Deserki dekorujemy bezikami posypujemy drobnymi cukrowymi perełkami i listkami mięty.
Wkładamy po całym biszkopcie.
Smacznego.
Zaparzyć szklankę mocnej kawy.
Biszkopty połamać na mniejsze kawałki, następnie namaczać w kawie i wkładać do szklanych pucharków. Na biszkopty nakładać porcjami ubitą śmietanę z mascarpone,
połamane, pokruszone beziki oraz konfiturę z żurawiny. Na żurawinę znowu biszkopty, śmietanę, beziki. Na koniec ubitą śmietanę, konfiturę z żurawiny.
Deserki dekorujemy bezikami posypujemy drobnymi cukrowymi perełkami i listkami mięty.
Wkładamy po całym biszkopcie.
Smacznego.