Sposób przygotowania:
Deser truskawkowy
Serek homogenizowany przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Galaretki rozpuścić osobno, każdą w 250 ml wody. Odstawić do przestudzenia.
Truskawki zmiksować na mus. Do musu dodać jedną rozpuszczoną galaretkę (nie musi być tężejąca wystarczy że będzie zimna) i dokładnie wymieszać lub zmiksować mikserem.
Do szklaneczek rozlać połowę musu, do każdej szklaneczki po trochu, starałam się aby było w miarę po równo. Szklaneczki wstawić do lodówki aby mus stężał.
Pozostały mus odstawić na kuchenny blat, na potem. Gdy mus w szklaneczkach stężeje przygotować masę z serka. Serek waniliowy przełożyć do miski i dodać drugą rozpuszczoną galaretkę.
Całość dokładnie zmiksować. Z lodówki wystawić szklaneczki z musem. Na mus rozlać masę z serka i galaretki, również w miarę po równo.
Szklaneczki ponownie wstawić do lodówki aby masa stężała. Gdy masa stężeje na wierzch rozlać pozostały mus truskawkowy. Znowu dostawić do lodówki aby masa stężała.
Przed podaniem ubić śmietanę i udekorować deserki kleksami za pomocą szprycy. Śmietanę można przyozdobi truskawka lub starta czekoladą.
Z podanych składników wyszło mi 6 deserów takich jak na zdjęciu.
Truskawki zmiksować na mus. Do musu dodać jedną rozpuszczoną galaretkę (nie musi być tężejąca wystarczy że będzie zimna) i dokładnie wymieszać lub zmiksować mikserem.
Do szklaneczek rozlać połowę musu, do każdej szklaneczki po trochu, starałam się aby było w miarę po równo. Szklaneczki wstawić do lodówki aby mus stężał.
Pozostały mus odstawić na kuchenny blat, na potem. Gdy mus w szklaneczkach stężeje przygotować masę z serka. Serek waniliowy przełożyć do miski i dodać drugą rozpuszczoną galaretkę.
Całość dokładnie zmiksować. Z lodówki wystawić szklaneczki z musem. Na mus rozlać masę z serka i galaretki, również w miarę po równo.
Szklaneczki ponownie wstawić do lodówki aby masa stężała. Gdy masa stężeje na wierzch rozlać pozostały mus truskawkowy. Znowu dostawić do lodówki aby masa stężała.
Przed podaniem ubić śmietanę i udekorować deserki kleksami za pomocą szprycy. Śmietanę można przyozdobi truskawka lub starta czekoladą.
Z podanych składników wyszło mi 6 deserów takich jak na zdjęciu.
zbysiowa
SylaUla