Sposób przygotowania:
Pyszny deser truskawkowy
Truskawki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Biszkopty i herbatniki zmiksować w rozdrabniaczu. Zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym.
Na dno 5 wysokich szklanek wsypać po łyżce zmiksowanych ciastek. Na ciastka wyłożyć porcje śmietany, a na śmietanę porcje truskawek. Następnie czynność powtórzyć i tak aż składniki nam się skończą. Na górze powinny znaleźć się truskawki.
Na sam koniec polać deser syropem trzcinowym i udekorować miętą.
Na dno 5 wysokich szklanek wsypać po łyżce zmiksowanych ciastek. Na ciastka wyłożyć porcje śmietany, a na śmietanę porcje truskawek. Następnie czynność powtórzyć i tak aż składniki nam się skończą. Na górze powinny znaleźć się truskawki.
Na sam koniec polać deser syropem trzcinowym i udekorować miętą.