Karola0

Karola0

Szef Kuchni
[Przepisów: 30]

Deser w paski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolorowy deser dla ochłody w letnie dni

Deser w paski

Składniki:

Deser w paski

 

Sposób przygotowania:

Deser w paski
Żelatynę namoczyć, a kiedy napęcznieje podgrzać i odstawić do wystygnięcia. Z pomarańczy wycisnąć sok i połączyć go z 1/4 żelatyny. Wymieszać i wlać do szklanek. Wstawić do lodówki.
Mus z malin (zmiksować maliny) połączyć z 1/4 żelatyny, wyłożyć na ściętą galaretkę z pomarańczy i schłodzić w lodówce.
1/4 żelatyny dodać do ubitej śmietany i wyłożyć na mus z malin. Do zmiksowanych bananów dodać resztę żelatyny i wyłożyć na śmietanę. Wstawić do całkowitego schłodzenia do lodówki.