Sposób przygotowania:
Czekoladowa bombaMasa:
![Czekoladowa bomba Czekoladowa bomba](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czekoladowa-bomba-491070.jpg)
Margarynę należy roztopić i wymieszać z pozostałymi składnikami.
Przed pieczeniem:
![Czekoladowa bomba Czekoladowa bomba](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czekoladowa-bomba-491071.jpg)
Masę umieścić w formie wysłanej papierem do pieczenia.
Na wierzchu ułożyć plasterki banana, a całość posypać żurawiną oraz opcjonalnie orzeszkami i płatkami migdałowymi.
Pieczenie i przechowywanie:
![Czekoladowa bomba Czekoladowa bomba](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/czekoladowa-bomba-491072.jpg)
Ciasto piec (do tzw. "suchego patyczka" i zapieczonych brzegów) w rozgrzanym piekarniku przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Kroić już ostudzone.
Przechowywać w lodówce (ciasto będzie przypominać blok czekoladowy) lub temperaturze pokojowej (ciasto będzie miękkie i jakby sernikowate).
gusia1000