Sposób przygotowania:
deser z jabłkami
Wstawiamy cały czajnik wody . Gotującą wodą zalewamy każdą galaretkę - oddzielnie . I mieszamy dokładni aby się rozpuściła.Do jednej z galaretek dodajemy serek homogenizowany rozrabiamy go z nią. Obieramy jabłka ze skórki i trzemy o grubych oczkach na tarce. Dodajemy je do jednej z galaretki (oprócz tej z serkiem). Mieszamy dokładnie jabłka z galaretką. Odstawiamy do lodówki. Do głębokich pucharków wlewamy jedną galaretkę ( dzielimy na cztery pucharki) . Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Gdy już nam zastygnie galaretka pierwsza w pucharkach moczymy w mleku po dwa biszkopty do każdego pucharka i kładziemy na galaretkę. Zalewamy galaretką z serkiem i ponownie odstawiamy do lodówki do zastygnięcia. W tym czasie ubijamy śnieżkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na galaretkę wykładamy ponownie po dwa biszkopty i na biszkopty 3 galaretka z jabłkami. Tylko najlepiej jak by ta galaretka nie była do końca zastygnięta tylko tężąca się. Na tężącą galaretką nakładamy po łyżce bitej śmietany i posypujemy guzikami czekoladowymi. Smacznego