Sposób przygotowania:
Deser z kremem ciasteczkowym i musem truskawkowym
1. Cztery wafelki kruszę w pył. Połowę wsypuję na dno pucharków.
2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję serek mascarpone. Ubijam. Trzy łyżki masy zostawiam do dekoracji. Do pozostałej masy dodaję resztkę wafelków. Mieszam. Masę nakładam do pucharków.
3. Truskawki razem z cukrem ugniatam widelcem. Mus nakładam do pucharków.
4. Wierzch deseru dekoruję pozostałą masą oraz wafelkami.
2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję serek mascarpone. Ubijam. Trzy łyżki masy zostawiam do dekoracji. Do pozostałej masy dodaję resztkę wafelków. Mieszam. Masę nakładam do pucharków.
3. Truskawki razem z cukrem ugniatam widelcem. Mus nakładam do pucharków.
4. Wierzch deseru dekoruję pozostałą masą oraz wafelkami.
Justi2401