Sposób przygotowania:
Mniszkowe muffiny z michałkamiETAP 1
Papilotkami wykładamy formę na muffiny. Zbieramy płatki mlecza. Cukierki kroimy na mniejsze części.
ETAP 2
Jajka wybijamy do miski. Dodajemy do nich cukier. Całość ubijamy do uzyskania puszystej masy.
ETAP 3
Do ubitych jajek wsypujemy przygotowane sypkie składniki oraz wlewamy olej i mleko. Całość dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta. W dalszej kolejności dodajemy płatki mniszka lekarskiego.
ETAP 4
Po ich połączeniu z ciastem, dodajemy przygotowane cukierki. Łączymy je z całością za pomocą łyżki.
ETAP 5
Gotowym ciastem napełniamy foremki do około ¾ ich wysokości.
Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika. Muffiny pieczemy około 25 minut w 180°C do zrumienienia. Gotowe wyjmujemy, studzimy, a przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki