Sposób przygotowania:
Pomarańczowy krem
Żółtka przekładamy do małego rondelka, dodajemy cukier i mieszamy. Następnie dodajemy sok z pomarańczy. Podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając.
Gdy masa zacznie gęstnieć, zmniejszamy ogień(krem nie może się zagotować) i mieszamy cały czas podgrzewając ok. 2 minut.
Po tym czasie zdejmujemy rondelek z ognia i dodajemy masło. Mieszamy aż masło się rozpuści.
Masę przelewamy do słoika i ostudzoną wstawiamy do lodówki gdzie krem zgęstnieje.
Gdy masa zacznie gęstnieć, zmniejszamy ogień(krem nie może się zagotować) i mieszamy cały czas podgrzewając ok. 2 minut.
Po tym czasie zdejmujemy rondelek z ognia i dodajemy masło. Mieszamy aż masło się rozpuści.
Masę przelewamy do słoika i ostudzoną wstawiamy do lodówki gdzie krem zgęstnieje.