Sposób przygotowania:
Deser z kruszonką i kiwi
Kruszonka: Masło przełożyć do miski. Dodać do niego cukier, cukier waniliowy i mąkę. Wszystko zagnieść, a następnie rozkruszyć na kruszonkę. Na blasze rozłożyć papier do pieczenia, na niego rozsypać kruszonkę. Piec w 180 stopniach przez ok. 15 minut (aż się zrumieni). Kruszonkę ostudzić. Mleczna masa: Masło przełożyć do garnka. Dodać do niego cukier i mleko. Podgrzewać, cały czas mieszając, aż masło się roztopi i wszystko się połączy. Masę przestudzić. Dodać do niej mleko w proszku. Dokładnie wymieszać, rozłożyć do 4 szklaneczek. Kiwi obrać, pokroić na mniejsze kawałki, rozłożyć na mlecznym kremie. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder. Bitą śmietanę rozłożyć na kiwi. Na wierzchu rozsypać przygotowaną wcześniej kruszonkę.