Sposób przygotowania:
Deser bez cukru (chia i truskawki)
Do zimnego mleka wsypać chia, odstawić na ok. 20 minut. Z banana ukroić ok. 14-16 cienkich plasterków (zależy to od szerokości szklanek w których będziemy podawać deser).
Układać je od wewnętrznej strony szklanki na wysokości ok. 1/3 jej wysokości, lekko je dociskając, tak by się przykleiły do ścianki. Napęczniałe chia podzielić na 2 równe porcje, wlać do szklanek.
Truskawki i pozostały banan zmiksować razem blenderem, wylać na chia.
Układać je od wewnętrznej strony szklanki na wysokości ok. 1/3 jej wysokości, lekko je dociskając, tak by się przykleiły do ścianki. Napęczniałe chia podzielić na 2 równe porcje, wlać do szklanek.
Truskawki i pozostały banan zmiksować razem blenderem, wylać na chia.
Magdalena88
misia5