2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1487]

Crumble bananowo-rabarbarowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 22

Crumble uwielbiam pod każdą postacią, te są rewelacyjne, połączenie słodkiego banana i kwaśnego rabarbaru daje niesamowity efekt smakowy. Polecam.

Crumble bananowo-rabarbarowe

Składniki:

Crumble bananowo-rabarbarowe

 

  • 5 łodyg rabarbaru
  • 3 banany
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 4 łyżki płatków migdałowych

 

Sposób przygotowania:

Crumble bananowo-rabarbarowe

ETAP 1:

Crumble bananowo-rabarbarowe
owoce mieszamy ze sobą z cukrem brązowym

Rabarbar myję i kroję w plasterki, tak samo obrane ze skóry banany, mieszam z brązowym cukrem oraz płatkami migdałowymi w misce.

Rozkładam do ceramicznych kokilek.

ETAP 2:

Crumble bananowo-rabarbarowe
mąkę mieszam z cukrami oraz zimnym masłem

Mąkę wsypuję do miski, mieszam z cukrami, oraz z mielonymi migdałami, dodaję wiórki pokrojonego zimnego masła

ETAP 3:

Crumble bananowo-rabarbarowe
robimy z podanych skladników kruszonkę do owoców

i rozcieram w palcach aż się składniki połączą -pod żadnym pozorem nie zagniatamy ciasta!

ETAP 4:

Crumble bananowo-rabarbarowe
owoce w kokilkach posypujemy kruszoną zapiekamy

Posypuję grubo kruszonką owoce. Zapiekam całość w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 30 -35 minut.

Przed podaniem oprószyć pudrem ale nie jest to konieczne.
Smacznego!


Tagi:

deser owoce