Sposób przygotowania:
Deser z patelni
Owoce ja miałam jabłka, mandarynki i truskawki(niestety mrożone) podzielić na mniejsze kawałeczki (oprócz truskawek) i przełożyć na patelnię, dodać wino i miód, wszystko przesmażyć kilka minut w tym czasie można przygotować ciasto. Białka ubić z cukrem pudrem na bezę, dodać żółtka i delikatnie wymieszać, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i na koniec olej, powstanie nam ciasto jak na biszkopt. Ciasto wylać na owoce, wyrównać wierzch i smażyć pod przykryciem na malutkim gazie do 10 min. Gotowe ciasto ma być zwarte i sprężyste, ale najlepiej sprawdzić patyczkiem, kiedy ciasto jest gotowe odkryć pokrywkę, zdjąć z ognia i zostawić jeszcze na patelni do 5 min. Ciasto przełożyć na talerz (owocami do góry) posypać cukrem pudrem i już można podawać..
Tit
Natala1210
msewka
bajtek
kszymon
asiulkap1991
-Natka-