Sposób przygotowania:
Deser z płatkami, bitą śmietaną i malinami
1. Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy.
2. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy mleko w proszku, kakao i dokładnie miksujemy, jeżeli będzie potrzeba dodajemy cukru pudru do smaku. Śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
3. Płatki rozsypujemy w równych porcjach do czterech szklanek lub słoiczków. Następnie nakładamy po porcji malin, bitej śmietany, znów malin i dekorujemy bitą śmietaną i posypką.
4. Podajemy od razu za nim płatki zmiękną. Smacznego życzę.
2. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy mleko w proszku, kakao i dokładnie miksujemy, jeżeli będzie potrzeba dodajemy cukru pudru do smaku. Śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
3. Płatki rozsypujemy w równych porcjach do czterech szklanek lub słoiczków. Następnie nakładamy po porcji malin, bitej śmietany, znów malin i dekorujemy bitą śmietaną i posypką.
4. Podajemy od razu za nim płatki zmiękną. Smacznego życzę.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję.