Sposób przygotowania:
Domowy budyń waniliowy z malinami i czekoladą
Do rondla wlewamy 700 ml mleka, zagotowujemy z 3 łyżkami cukru pudru. Pozostałe mleko wlewamy do miski, dodajemy żółtka, cukier waniliowy oraz mąkę - miksujemy. Na gotujące mleko wlewamy zawartość z miski i energicznie mieszamy stale gotując na małym ogniu do uzyskania gęstego budyniu.
W pucharkach na dnie układamy po 4 maliny, zalewamy gorącym budyniem na który ścieramy gorzką czekoladę, na wierzchu układamy kolejne maliny i dekorujemy świeżą mięta.
Deser można podawać na gorąco i na zimno.
W pucharkach na dnie układamy po 4 maliny, zalewamy gorącym budyniem na który ścieramy gorzką czekoladę, na wierzchu układamy kolejne maliny i dekorujemy świeżą mięta.
Deser można podawać na gorąco i na zimno.
Magdalena88
Konczi
Dziękuję za tak miły komentarz :) Polecam ...
Odkąd mam w domu pociechę budynie i kisiele przygotowuję sama, unikam gotowców :)