Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Deser z pomarańczami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Śmietanowo-kakaowy deser z pokruszonymi pierniczkami i pomarańczą.

Deser z pomarańczami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser z pomarańczami

 

Sposób przygotowania:

Deser z pomarańczami
Żelatynę namoczyć w zimnym mleku, a następnie rozpuścić ją (podgrzewając) i lekko przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do niej przestudzoną żelatynę, cukier puder i kakao, dokładnie wymieszać. Masę rozłożyć do 4 szklanek i odstawić do lodówki do stężenia. Pierniczki rozkruszyć. Posypać nimi każdą porcję deseru. Pomarańczę obrać i wyfiletować (obrać z białych błonek). Cząstki pomarańczy rozłożyć na rozkruszonych pierniczkach.. Podawać od razu po przygotowaniu.
Deser z pomarańczami
Rozpuszczona żelatyna cukier puder i kakao dodane do ubitej śmietany.
Deser z pomarańczami
Śmietanowo kakaowa masa rozłożona do szklanek.
Deser z pomarańczami
Cztery lukrowane pierniczki mocno pokruszone.
Deser z pomarańczami
Pomarańcza obrana ze skóry i z białych błonek.