Sposób przygotowania:
Deser z musem brzoskwiniowym i z nasionami chia
Trzy łyżki nasion chia zalewam ciepłym mlekiem ( 1 szklanka), dodaję 1 łyżkę płynnego miodu i odrobinę ekstraktu z wanilii, mieszam i odstawiam do lodówki.
Następnie przygotowuję mus brzoskwiniowy. Umyte brzoskwinie kroję w kostkę, wrzucam do garnka, dodaję cukru i smażę co jakiś czas mieszając.
Gdy mus będzie gotowy dodaję trochę mleka kokosowego i razem miksuję. Na dno szklanki lub słoiczka wykładam pokrojoną w kostkę brzoskwinię, na to pudding z chia a wierzch polewam musem brzoskwiniowo kokosowym i dekoruję świeżymi brzoskwiniami.
Następnie przygotowuję mus brzoskwiniowy. Umyte brzoskwinie kroję w kostkę, wrzucam do garnka, dodaję cukru i smażę co jakiś czas mieszając.
Gdy mus będzie gotowy dodaję trochę mleka kokosowego i razem miksuję. Na dno szklanki lub słoiczka wykładam pokrojoną w kostkę brzoskwinię, na to pudding z chia a wierzch polewam musem brzoskwiniowo kokosowym i dekoruję świeżymi brzoskwiniami.