Sposób przygotowania:
Deser z truskawkami z konfiturą na herbatnikach
Na dno brytfanny bądź formy wyłożyć maczane w wodzie z sokiem malinowym herbatniki.
500 ml śmietany ubić z cukrem pudrem i śmietan fix, dodać do niej konfiturę jagodową i nadal ubijać. Większą część przygotowanej masy wyłożyć na herbatniki. Wyrównać.
Truskawki pokroić na połówki i wyłożyć na masę jedna obok drugiej. Przykryć pozostałą częścią masy.
Wyłożyć ponownie herbatniki maczane w wodzie z sokiem malinowym.
250 ml śmietany ubić z cukrem pudrem i śmietan fix. Wyłożyć na herbatniki. Przykryć pokrojonymi w połówki truskawkami. Włożyć do lodówki.
Przygotować galaretki w pół litrze wody. Odstawić do stężenia.
Zalać ciasto tężejącą galaretką. Wstawić ponownie do lodówki na ok. 2 godziny, aż galaretka stężeje.
500 ml śmietany ubić z cukrem pudrem i śmietan fix, dodać do niej konfiturę jagodową i nadal ubijać. Większą część przygotowanej masy wyłożyć na herbatniki. Wyrównać.
Truskawki pokroić na połówki i wyłożyć na masę jedna obok drugiej. Przykryć pozostałą częścią masy.
Wyłożyć ponownie herbatniki maczane w wodzie z sokiem malinowym.
250 ml śmietany ubić z cukrem pudrem i śmietan fix. Wyłożyć na herbatniki. Przykryć pokrojonymi w połówki truskawkami. Włożyć do lodówki.
Przygotować galaretki w pół litrze wody. Odstawić do stężenia.
Zalać ciasto tężejącą galaretką. Wstawić ponownie do lodówki na ok. 2 godziny, aż galaretka stężeje.