Sposób przygotowania:
Deser ze śmietaną i herbatnikami
Galaretkę wiśniową (smak wedle upodobania) rozpuścić w wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odstawić do stężenia.
Herbatniki pokruszyć.
Śmietankę 36% ubić z cukrem pudrem i mascarpone.
Czekoladę mleczną zetrzeć na grubej tarce.
Kiwi zmiksować (można dodać odrobinę cukru pudru dla smaku).
Do wysokiej szklanki układać kolejno:
1. Pokruszone herbatniki
2. Bita śmietana
3. Mus z kiwi
4. Herbatniki
5. Galaretka wiśniowa
6. Herbatniki
7. Bita śmietana
8. Czekolada
Herbatniki pokruszyć.
Śmietankę 36% ubić z cukrem pudrem i mascarpone.
Czekoladę mleczną zetrzeć na grubej tarce.
Kiwi zmiksować (można dodać odrobinę cukru pudru dla smaku).
Do wysokiej szklanki układać kolejno:
1. Pokruszone herbatniki
2. Bita śmietana
3. Mus z kiwi
4. Herbatniki
5. Galaretka wiśniowa
6. Herbatniki
7. Bita śmietana
8. Czekolada